Over Ons

Over Ons

Het Seniorenkoor ANIMATO is een gezellig en enthousiast gemengd zangkoor. Het koor – opgericht in 1983 -telt nu zo’n 26 leden variërend in leeftijd van in de 60 tot over de negentig! Alleen de altijd vrolijke dirigente Irene is vele jaren jonger dan ons jongste koorlid. Dit gegeven is echter voor niemand bezwaarlijk. Eerder is het een geweldige pré. Haar energiek enthousiasme en kundigheid worden door een ieder zeer gewaardeerd.

 

Met pianiste Hetty en piano repeteren wij iedere donderdagmiddag (niet in de schoolvakanties) van 13.30 – 15.30 uur in een door ons gehuurde zaal in de Jeruzalemkerk in Tuindorp-Oost aan de Troosterhof 65 bij het winkelcentrum De Gaard te Utrecht. Een belangrijk voordeel van dit ‘overdag-koor’ is dat niemand ’s avonds (’s winters soms een crime) de deur uit hoeft. Ook een pré is de Stadsbus nummer 7, die stopt voor de locatie waar wij zingen. Deze bus nummer 7 gaat van Utrecht CS Centrumzijde via het Eykmanplein naar winkelcentrum De Gaard in Tuindorp-Oost waar hij stopt bij de Jeruzalemkerk en dan de route vervolgt tot eindhalte Voordorp = David Ben Goerionstraat. Uiteraard bezoekt menig koorlid na de repetitie het winkelcentrum De Gaard. Tips voor lekkerigheden gratis aan koorleden te bevragen.

Behalve aandacht voor zangtechnieken staat ‘het plezier in het gezamenlijk zingen’ voorop. Ons repertoire bestaat uit canons, verschillende soorten Nederlandse liederen; mooie Engelse of Duitse songs van soms oude componisten worden meerstemmig ingestudeerd. (Geen noten kunnen lezen is geen enkel bezwaar.) Met een keuze uit deze liederen wordt één à twee keer per jaar opgetreden en dit wordt dan afgesloten met een diner.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Mogen wij u dan uitnodigen eens op een donderdagmiddag te komen luisteren en kijken? Dan kunnen wij tevens uw verdere vragen beantwoorden.

Wij stellen het op prijs als u vooraf een telefonische afspraak maakt met de penningmeester van het Seniorenkoor Anita van Basten zodat wij u in alle rust kunnen begroeten. Het telefoonnummer is 030-2960093, of u kunt mailen info@seniorenkooranimato.nl .

U bent van harte welkom !